Veelgestelde vragen

 

 Wat is permanente make-up?

Permanent make-up is een tatoeage techniek die voor medische en cosmetische toepassingen gebruikt kan worden.

Dit omvat: Cosmetisch: wenkbrauwen (hairstrokes of haartjestechniek), eyeliner, lipliner en beautyspots. Medisch: litteken camouflage, wijnvlekken en vitiligo of andere pigment storingen.

Wanneer kies je voor Permanente Make-up?

Permanent make-up is een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met het dagelijks tekenen van wenkbrauwen en eyeliners of het moeten corrigeren daarvan.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt er met een klein naaldje, die op en neer gaande bewegingen maakt, een zuiver pigment in de huid gebracht.

Hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van de behandeling en de ervaring van uw specialist ligt de behandeltijd gemiddeld op een half uur per onderdeel.

Is de behandeling pijnlijk?

Elke behandeling die met een naaldje gegeven wordt kan een beetje pijnlijk zijn. Iedereen ervaart deze behandeling op zijn eigen manier. Enkele opmerkingen van uw voorgangers zijn; het kriebelt, het schrijnt, epileren is erger. Ook geeft iedere plaats op het gezicht een ander gevoel. Zo is over het algemeen een wenkbrauw minder gevoelig dan een eyeliner. Bovendien mogen wij een lichte verdoving aan brengen.

Hoe lang blijft mijn permanente make-up mooi?

Bij elke huid kan dit verschillen maar de gemiddelde tijd dat een permanente make-up mooi blijft zonder dat u een nabehandeling toe laat passen is 3 tot 5 jaar. Wilt u langer genieten van uw permanent make-up dan raden wij u aan om elk jaar een nabehandeling te laten doen tegen gereduceerde prijs.

Zijn de naaldjes die gebruikt worden wel veilig?

Ja, de naalden zijn veilig. Bij iedere nieuwe klant wordt er een nieuw naaldmodule gebruikt. Alle naaldmodules worden in een speciale container weggegooid.

Zijn de pigmenten die in mijn huid gebracht worden niet schadelijk

Nee, het pigment is van de hoogste kwaliteit en voldoen volledig aan de nu geldende wetgeving. Het pigment bevat geen:

zware metalen

kanker verwekkende bacteriën

geen conserveringsmiddelen

geen AZO’s & kankerverwekkende aminozuren

Kan mijn behandeling door de zorgverzekeraar vergoed worden?

Ja, in sommige gevallen wel, mits er een doorverwijzing van de arts is.

 

Heeft u andere vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op via de mail of de telefoon, info@lizeth.nl of 06 16693370