Medische toepassingen permanente make-up

Camouflagecamouflage perm

Littekens zijn er allerlei soorten: donkere, lichte, grillige, gladde, diepe en die bovenop de huid liggen. De meeste kunnen we behandelen, behalve de keloïdale littekens, die vaak bij een donker getinte huid voorkomen. Naast littekens kunnen ook pigmentloze vlekken als Vitiligo gecamoufleerd worden.

De voordelen van camouflage zijn:

• Door de prikkeling van de behandeling wordt het weefsel vaak minder grillig en egaler.

• Het litteken valt minder op waardoor je je vrijer beweegt.

Het nadeel kan zijn dat de ingebrachte pigmenten niet met de huid meekleuren.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte van de te behandelen plek en de conditie van de huid.

 

Micro Haar PigmentatieHaar perm

Micro Hair Pigmentation is één van de nieuwste technieken, waar de suggestie gewekt wordt dat er haar(stoppeltjes) aanwezig zijn. Door middel van kleine naaldjes wordt er pigment in de hoofdhuid pigmenteert. Dit pigmenteren is een tatoeage techniek die voortkomt uit de permanente make-up. Op een diepte van 1,5 mm wordt er pigment in de hoofdhuid gebracht. Afhankelijk van de kleur pigment zal de MHP 1,5 to 5 jaar houdbaar zijn. Aan te raden is wel de gepigmenteerde gedeeltes jaarlijks bij te laten werken.

De MHP wordt toegepast bij mensen die kaal worden door bijvoorbeeld:

1.Stress

2.Hormonen

3.Ziekte

 

Stress:

Als we kijken naar waar mensen kaal van worden dan is stress een grote factor, natuurlijk is er enige vorm van aanleg nodig want niet iedereen wordt kaal.

Stress is ook een factor waar we niet op aan kunnen, dat wil zeggen, niet elke stress geeft kaalheid, dit verschilt per persoon. Waar de één van het overlijden van een naaste in de stress raakt, kan een ander dat al zijn bij schrik of drukte op het werk. Stress is dus een factor waar we moeilijk mee uit de weg kunnen en geen vast patroon in kunnen ontdekken.

Hormonen:

Hormonen zijn een net zo moeilijk vast te stellen factor en vaak werk het samen met stress. Door stress kunnen de hormonen aardig van slag raken met als gevolg kaalheid. Dit noemen we dan ook vaak mannelijke kaalheid. De hoofdhuid wordt van voor naar achteren kaal. Dit is een kaalheid die langzaam  over het hoofd verder trekt met als eind resultaat volledige kaalheid.

Ziekte:

Als we het hebben over kaalheid ten gevolge van  een ziekte dan zijn de oorzaken divers. We kunnen dan denken aan:

1. Alopecia

2. Chemo Therapie

3. Medicijnen

1. Alopecia

Alopecia is een ziekte waarbij zowel mannen als vrouwen haar verliezen, niet alleen het hoofdhaar verdwijnt maar ook de lichaamsbeharing  kan in sommige gevallen geheel verdwijnen.  De oorzaak van Alopecia is nog steeds niet bekend, wel is bekent dat stress en hormonen hier een sterke rol in spelen.

2. Chemo therapie

Deze therapie wordt veel toegepast bij verschillende soorten kanker, door de chemovloeistof  kan het haar geheel of gedeeltelijk uitvallen. Meestal  is dit van tijdelijke aard en komt het haar langzaam weer terug. Vaak is het zo dat het haar wel anders van structuur is en soms zelfs anders van kleur.

3. Medicijnen

Sommige medicijnen hebben haaruitval als bijwerking. Deze haaruitval kan aanblijven zolang de medicijnen gebruikt worden. Ook kan er een soort van gewenning plaatsvinden, waardoor bij langdurig gebruik het haar enigszins terug groeit.

 

Tepelhof reconstructie

Voor u aan een tepelhof reconstructies toe bent is er al heel veel met u gebeurd. De reconstructie is in feite de laatste stap na een vervelende periode. Op weg naar een normaal leven wilt u er ook weer normaal uit zien, voor zover dat mogelijk is.

Een tepelhof reconstructie kan daarbij enorm helpen. Na een gesprek waarin u uw wensen kenbaar heeft gemaakt zijn er een aantal behandelingen nodig om een mooi resultaat te bereiken. De kleur, de vorm; alles word met u besproken om een zo natuurlijke tepelhof te creëren.